Haibike de techniek

Haibike maakt gebruik van de allerbeste materialen en onderdelen. u heeft de keuze uit 2 soorten midden-motor

Bosch

Veel Haibike  fietsen zijn uitgevoerd met de super betrouwbare middenmotoren van Bosch.
Met maarliefst meer dan 75 nieuwe modellen is het Haibike programma zeer uitgebreid.
De Haibike  modellen zijn uitgevoerd met de nieuwste Bosch performance CX middenmotor voor optimale prestaties.
Deze nieuwe krachtige Performance CX motoren hebben een maximaal koppel van75Nm en de meeste modellen zijn uitgevoerd met een sterke een 500Wh accu.

Bosch Performance CX motor:

 
De Performance Line motor is een stuk krachtiger dan de standaard midden-motor van Bosch. Ideaal dus voor de sportievere fietser of de gebruiker die een fikse extra duw in de rug wenst. De Performance line motor bestaat in 2 uitvoeringen "Performance Cruise 25km/h" en "Performance Speed 45km/h".
Maximale ondersteuning: 25 km/h Performance Cruise, 45 km/h Performance SpeedNominaal vermogen: 250 Watt Performance Cruise, 350 Watt Performance SpeedRechtstreekse overbrenging op de trapas Max koppel Cruise & Speed: 60 NmOndersteuningsniveau % : Eco 50% , Tour 110% , Sport 170% , Turbo 275%Gewicht: 3,5kg
Sensoren De Bosch Performance Line beschikt over volgende sensoren:- Snelheidssensor- Krachtsensor- OmwentelingssensorMet deze 3 sensoren wordt uw snelheid, de druk die u uitoefent op de pedalen en het aantal omwentelingen dat u maakt continu gemeten en doorgestuurd naar een computer. Deze maakt continu berekeningen die worden doorgegeven naar de motor voor de ideale vermogenafgifte op elk moment. Zo bent u zeker van een veilige en comfortabele ervaring.


Yamaha

Veel Haibike fietsen zijn uitgevoerd met de sterke middenmotoren van Yamaha.
Yamaha claimt één van de lichtste e-bike motoren ooit te hebben ontwikkeld waarbij er een directe transmissie plaatsvindt tussen de motor.
De motor heeft een maximaal koppel van maar liefst 80Nm!(ter vergelijking andere e-bikes hebben een koppel tussen de 10Nm en 50Nm)
waardoor het fietsen in de heuvels en/of op onverharde wegen - onder de zwaarste omstandigheden - een bijzondere beleving is!
De Haibike  modellen zijn uitgevoerd met de nieuwe Yamaha middenmotor voor optimale prestaties.

Yamaha PW motor:

Compacte motor die centraal in de fiets wordt gemonteerd voor een ideale gewichtsverdeling.

Nominaal vermogen: 250WMaximum koppel: 80 NmContinu maximum koppel: 70 NmRechtstreekse overbrenging op de trapasGewicht: 3,5kgOndersteuning: tot 25km/h
Sensoren:
SnelheidssensorKrachtsensorOmwentelingssensor Met deze 3 sensoren wordt uw snelheid, de druk die u uitoefent op de pedalen en het aantal omwentelingen dat u maakt continu gemeten. Deze berekeningen worden doorgegeven naar de motor voor de ideale vermogenafgifte op elk moment. Zo bent u zeker van een veilige en comfortabele ervaring.


Yamaha PW-X motor:

Compacte motor die centraal in de fiets wordt gemonteerd voor een ideale gewichtsverdeling. 13% kleiner dan vorig model, sneller aangrijppunt.

Nominaal vermogen: 250WMaximum koppel: 80 NmContinu maximum koppel: 80 Nm Rechtstreekse overbrenging op de trapasGewicht: 3,1kgOndersteuning: tot 25km/h
Sensoren:
SnelheidssensorKrachtsensorOmwentelingssensor Met deze 3 sensoren wordt uw snelheid, de druk die u uitoefent op de pedalen en het aantal omwentelingen dat u maakt continu gemeten. Deze berekeningen worden doorgegeven naar de motor voor de ideale vermogenafgifte op elk moment. Zo bent u zeker van een veilige en comfortabele ervaring.

Haibike de Accu

Sterkere batterij voor zowel Bosch als Yamaha


Zowel de Bosch als de Yamaha accu,s staan bekend om hun goede betrouwbaarheid en levensduur,nu komen zowel Bosch als Yamaha ook nog met een extra sterke accu. Een Powerpack500 met, je raadt het al, 500Wh aan vermogen, dus 100Wh meer dan in het voorgaande jaren. Daar kun je een lekker stukkie mee fietsen! Nu de maximum snelheid nog even verhogen naar 30km/u en we zijn ook in Nederland helemaal blij.

Haibike Intube Battery Concept (IBC)Haibike Intube Battery Concept (IBC)

De PowerTube 500

Voor sommige Haibike modellen van 2018 presenteert Bosch de PowerTube 500. Een uitneembare accu geïntegreerd in het frame van de fiets. Terug naar de geïntegreerde accu van weleer, in een modern ontwerp gecombineerd met de technologie van Bosch.

  

Makkelijk plaatsen en verwijderen

De PowerTube 500 

is ingebouwd in verschillende Haibike fietsen de accu kan worden verwijderd vanaf de onderkant. Door het tweestapsmechanisme kan de accu veilig en gemakkelijk worden geplaatst of verwijderd: wanneer de accu wordt ontgrendeld, klikt hij ongeveer twee centimeter uit het frame en kan dan eenvoudig worden vastgepakt. Een veiligheidsmechanisme voorkomt dat de accu eruit valt.